top of page
  • Writer's pictureMarco Tubben

NVIDIA vGPU driver installatie door middel van LCM

Het is enige tijd een best lasting werkje geweest, het installeren / updaten van de NVIDIA GRID driver. Alle VDI''s uit, cluster plat en eerst driver via de command line op elke host eraf halen en daarna opnieuw installeren. Dat installeren ging dan wel weer via een rolling update, maar nog steeds via de command line. Nu is de vGPU live migration gelukkig al mogelijk vanaf AOS versie 5.20. maar sinds enige maanden is de NVIDIA host driver door middel van Life Cycle Manager (vanaf LCM versie 2.5) mogelijk. Dit maakt het leven van een admin weer een stuk makkelijker!

Ik zal hieronder de stappen beschrijven om de driver te updaten / installeren


Stap 1

Indien je het nog niet eerder gedaan had : upgrade LCM naar minstens versie 2.5



na een AOS update staat er een corresponderende AHV update klaar. In LCM is te zien dat de huidige driver op de Hosts niet compatible is met de nieuwe AHV versie. een melding zal dit weergeven als je met de muis over de available version zweeft en het selectievakje zal niet aan te vinken zijn:




Er staat ook duidelijk bij welke driver package je nosig hebt


Stap 2

Download de LCM bundel voor de juiste AHV versie op het Nutanix support portaal





Scroll naar beneden voor de daadwerkelijke driver



Indien je over een licentie beschikt kun je hier Yes kiezen


Stap 3

Als je toevallig gebruik maakt van een dark site (een Nutanix omgeving zonder directe toegang tot internet en een interne webserver gebruikt als source voor LCM) download dan ook nog de laatste Nutanix compatibility bundle



Stap 4

Upload de zojuist gedownloade drivers naar LCM via de Direct Uploads tab (let op: deze drivers vallen logischerwijs onder software en niet onder LCM Framework of firmware)




Stap 5

Voer een inventory uit en de upgrade zal zichtbaar zijn


Voer het update plan uit en installeer daarmee de driver tegelijk met de AHV upgrade!


Na installatie kun je de versie van de geinstalleerde driver controleren middels een SSH sessie naar een CVM en het volgende commando uit te voeren:


hostssh "rpm -qa | grep -i nvidia"









34 views0 comments

Recent Posts

See All

Nutanix Files Share protection

Het was al enige tijd mogelijk om de Nutanix Files servers te beschermen middels DR. Zie hiervoor mijn eerdere blog over Nutanis Files DR Sinds versie 4.0 is deze functionaliteit uitgebreid. Het is nu

bottom of page